23 Αυγούστου, 2011

Δουλειά δεν είχε...
Ο διάολος όντως απέκτησε παιδί ή μάλλον παιδιά, όπως έχουμε δει όλοι μας σε διάφορες ταινίες τού τύπου "Το μωρό της Ρόζμαρυ" κι εκείνη την περίφημη ταινία τού Ζουλάφσκι. Ήταν άνεργος όμως, ως γνωστόν. Λένε λοιπόν πως, όποτε δεν είχε τι να κάνει ο οξαποδώ (και μιλάμε για ώρες ολόκληρες) καθότανε με τα παιδιά του και μάλιστα είχε να το λέει πόσο ενδιαφέρεται γι' αυτά.

Λίγο πήγαινε στο μωρό που έκανε με τη Ρόζμαρυ το '68, το οποίο εν τω μεταξύ είχε μεγαλώσει κι είχε γίνει ένα ωραίο παλικάρι ξανθό με μπούκλες και λίγο πήγαινε στο παιδί που είχε κάνει με την Ιζαμπέλ Αντζανί, το 1981. Δίπορτο το είχε κι όλοι θαύμαζαν το διάολο που, παρ' όλη την κακή φήμη που τον συνόδευε, είχε γίνει τόσο καλός πατέρας και περνούσε τόσες ώρες με τα παιδιά του, όπως λίγοι γονείς κάνουν!

Τέλος πάντων, κάποτε ξεφτιλίστηκε. Μαθεύτηκε από όλους τι έκανε το πονηρό πνεύμα με τα παιδιά του όταν δεν είχε να κάνει παγαποντιές στο Χόλυγουντ και την Τσινετσιττά. Το μάθανε όλοι...Μέχρι και ένα γνωμικό καθιερώθηκε για τον αχρείο που συνέχιζε όμως να υποστηρίζει ότι περνούσε μερικές "ποιοτικές ώρες με τα παιδιά του". Τα παιδιά του, όπως γίνεται συνήθως, υπερασπίστηκαν σθεναρά αυτόν που τα κακοποιούσε τόσο καιρό κι έτσι το Κτήνος (αλλά και κτήνος) αφέθηκε ελεύθερο.

Πέρασε ο καιρός κι όλα σχεδόν ξεχάστηκαν. Τα δυο παιδιά τού παλιόγερου παντρεύτηκαν κι έκαναν δικές τους οικογένειες. Δυο παιδάκια απέκτησε το καθένα. Οι δουλειές πάντως τών νέων γονιών ήταν τέτοιες που θα έπρεπε είτε να πληρώνουν γυναίκα να προσέχει τα παιδιά είτε να βρουν κάποιο έμπιστο,  δικό τους άτομο ώστε να γλιτώσουν και τα χρήματα και να έχουν και το κεφάλι τους ήσυχο. Σκέφτηκαν τον παππού αφού οι γιαγιάδες συνέχιζαν ακάθεκτες τα γυρίσματα στο Χόλυγουντ.

Τα παιδιά όμως, αν και μικρά, μόλις τον είδαν επαναστάτησαν κι έφυγαν τρέχοντας. Τού πέταγαν και πέτρες. Είχαν ακούσει τι έκανε ο παλιόγερος, πριν χρόνια, στους μπαμπάδες τους. Εκείνος, με ύφος εντελώς προσποιητό, εξανέστη: "Μα τών παιδιών μου τα παιδιά, σαν δυό φορές παιδιά μου θα τα έχω!" 

1 σχόλιο:

jokand είπε...

Εμείς, μάλλον θα είμαστε τρισέγγονα του...γι αυτό μας έχει ξεσκίσει!

Αναγνώστες