25 Σεπτεμβρίου, 2011

Αχ, οι σημερινοί νέοι


"Αχ, οι σημερινοί νέοι ...!"

Τι υποκρισία που περιέχει μέσα της αυτή η κατά κανόνα αρνητικά φορτισμένη αναφώνηση...Μάθαμε τώρα: κάθε γενιά "βρίσκει" την επόμενή της εκφυλισμένη. Είναι λέει τεμπέλα η γενιά αυτή. Είναι αδρανής, παθητική, δεν ερωτεύεται, παίζει συνέχεια "ηλεκτρονικά", δεν ξέρει ιστορία, δε σέβεται τους γέρους, δεν έχει περάσει δύσκολες καταστάσεις.

Δεν πέρασε χούντα, κατοχή, εμφύλιο, τουρκοκρατία. Όλα έτοιμα τα βρήκαν, λέει, τα "κωλόπαιδα". Αυτά λένε οι "σκληραγωγημένοι" (σημερινοί) 45-55ρηδες. Και δε σταματάνε εκεί...θυμούνται και τη δική τους "σκληρή" εφηβεία. Πέτρινα, δύσκολα χρόνια: σε ποιο πάρτι να πρωτοπάνε, ποιον κώλο να πρωτοπιάσουν, ποιο κραγιόν να πρωτοβάλουν, ποιο κωλομέρι να πρωτοκουνήσουν.

Η σκέψη τους ...έφυγε νωρίς για να ταξιδέψει στην αδικία τού Ναμ, τού Αφγανιστάν, τού απόμακρου Κλειτοριδιστάν. Έφυγε και δε γύρισε. Μα τι άτυχη γενιά!!! Όλη την Υδρόγειο είχε να σκεφτεί...Κι εδώ το χάος: Μα τι έγινε εδώ όσο εμείς λείπαμε στο Αυνανιστάν και την υπόλοιπη Υδρόγειο; Γέμισε ο τόπος ναρκωτικά, "αυτιστικά κωλόπαιδα" που παίζουν με Νιντέντο (ποιος τους τα έδωσε;), "αληταρία" που αυτοκτονεί "ανεβάζοντας" το θάνατό της στο γιου-τιουμπ αφού έζησε μέσα στο διαδίκτυο (ποιος εξόρισε τα παιδιά εκεί μέσα;).

Γιατί λέω τα ίδια και τα ίδια για τον Αλέξανδρό ΜΑΣ; Γιατί έχω κοτσάρει (όπως ρώτησε κάποιος) αυτόν τον "δυστυχή", εκεί πάνω / δεξιά στη σελίδα αυτή;

Απάντηση: επειδή η όλη ιστορία του μού άνοιξε τα μάτια, κατάλαβα πού ζω. Φάνηκε με κάθε λεπτομέρεια ποια είναι / ήταν η στάση τού μεγαλύτερου μέρους τής γενιάς αυτής (της γενιάς μου) που σιγά σιγά αποχωρεί από το προσκήνιο (επιτέλους!).

6 σχόλια:

Evanescence είπε...

Ενώ για μερικά λέμε κάθε πέρυσι και καλύτερα, για αλλά θα μπορούσαμε να πούμε κάθε πέρυσι και χειρότερα. Μέθοδοι να επιβάλλονται οι γενιές η μία πάνω στην άλλη φαίνεται να είναι το όλο θέμα, πότε το καταφέρνουν οι νεότερες και πότε οι παλαιότερες, κατά τα άλλα μια από τα ίδια στους αιώνες των αιώνων! Αμήν; Όχι!

cloudsinthemirror είπε...

Είσαι κι εσύ της γενιάς της μεταπολίτευσης;

cloudsinthemirror είπε...

Η πιο αντιδραστική και δήθεν σοσιαλιστική...

jokand είπε...

Πάντα ο νέος θα είναι πιο ωραίος...κι ο παλιός αλλιώς!

Velvet είπε...

Εμ δεν εζησες την κατοχη
γιαυτο τα λες
ολα αυτα νεαρε μου

....

Αυτο για τον Αλεξανδρο
ηταν και η δικη μου
απορια...

-

cloudsinthemirror είπε...

6/12/2008
Η μέρα που η Ελλάδα πέθαινε μακάρια.