23 Ιουνίου, 2012

Σαν Ευνούχος
Κάτω από αυτές τις συνθήκες για μένα το καλύτερο είναι να πέσω για ύπνο. Αν κάνω άσχημα όνειρα δε θα φοβηθώ κι αν όμορφα δω, θα πω πως είμαι ξύπνιος. Είμαι "ελεύθερος" απόψε, δεν κυνηγάω νεράιδες και ξωτικά...Δεν πετάω όπως αυτές οι ανόητες χρυσαλλίδες, γύρω από ελκυστικά λαμπιόνια κάποιας παραλίας γιατί, τι ευκολότερο από το να καείς μέσα σ΄ ένα πολύχρωμο φως;

Όταν οι νύχτες έχουν αναπάντεχα πολλές απαιτήσεις κι οι φωταψίες είναι στους δρόμους περισσές, φρόνιμο είναι να προτιμήσεις να φυγομαχήσεις. Δεν είμαστε πάντα έτοιμοι για το καινούργιο και το χτες καμιά φορά φαντάζει φοβερό. Σε τέτοιες περιπτώσεις που οι φίλοι σε τραβούν κι οι νύχτες, σαν πολιτικάντηδες υπόσχονται πολλά, άστα! Μην μπλέξεις με ιστορίες για λακκάκια στο πηγούνι, βλέμματα που σε ζαλίζουν και κυλοττίτσες σε κοινή θέα.

Ίσα ίσα... διώξε τους φίλους, δώσε και ρεπό για απόψε σ' αυτό το χαρέμι από σκιές που ήθελε να σε πείσει πως τάχα είσαι πασάς. Ησύχασε επιτέλους και φέρσου όπως πρέπει, φέρσου σαν Ευνούχος.3 σχόλια:

jokand είπε...

Κειμενάρα βρε μπαγασάκο, εάν κι εγώ θα το ονόμαζα ποιήμα (...αλλά εσύ είσαι ο δημιουργός και του δίνεις ό,τι όνομα θέλεις!)

Ταιριάζει με το "όταν" του Κατσαρού, που είχα αναρτήσει προσφάτως.
Μόνο που αυτός του έδινε ένα τέλος επαναστατικό, ενώ εσύ προτίμησες την αποστασιοποίηση(μου "κάθεται" και μένα καλύτερα αυτό...πάει γάντι και για τα δικά μου γούστα)

Ενώ αυτός, όπως λέει, δίνει όραμα, εσύ δίνεις "πρόγραμμα"...χαχαχα!

Ανώνυμος είπε...

egw dinw theama, sti foto!

tsaklokoudouno

jokand είπε...

Τώρα τι να το κάνω;

Σε άκουσα σαν "μακάκας" εχτές και ευνουχίστηκα!

(αποφάσισε...σήμερα "κυκλοφορούμε";)

Αναγνώστες