07 Μαρτίου, 2013

Πελλά...πελλά!Κι έτσι...
Από τις διδασκαλίες για το "ευ ζην" περάσαμε στα σχέδια σωτηρίας. Από τις ευγενείς προσπάθειες να εξυψώσουμε το πνεύμα μας (να ψηλώσει καμιά δεκαριά πόντους), βρεθήκαμε στην εξάσκηση κουβαλήματος τού σαρκίου μας χωρίς όμως να ξεμεσιαστούμε κιόλας. Επαγγελματικός αθλητισμός; Το μεγαλείο τού αθλητισμού δέχεται κι εκείνο πλήγματα ...Από τον Δήμαρχο Πιστόριους έως τον Φτερωτό Ανάπηρο.

"Και κανείς δε λέει τίποτα!" έκρωξα σαν το αρπακτικό που πέφτει πάνω στα κουφάρια. Τα βλέπει από ψηλά (μοιάζουν κι αυτά μια ζωγραφιά) κι εφορμά καταπάνω τους, σχηματίζοντας τις σπειροειδείς τροχιές σαν τα ξερά φύλλα που πέφτουν από τα δέντρα. Και κανείς δε λέει τίποτα. Πόσο αγγίζει τις επαναστατημένες καρδιές αυτή η φράση! Υπερεκτιμημένη (αυτός που τη χρησιμοποιεί, ήδη δε λέει τίποτα).
Σ' αυτό το ξέσπασμα η κλασική Κυπριακή ομορφιά σκίρτησε:

- Πελλά...πελλά!

- Μα τι μπελά μου λες;

- Λέγω: Τρελά!

Σύνθημα ήταν; Σκέφτηκα πάντως πως στ' αλήθεια δεν περνά πια κανείς από το χωριό μας για να μας πει πώς πρέπει να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, τι να τους μάθουμε, τι να περιμένουμε από αυτά...Πότε να τους δώσουμε εκείνη την περίφημη "μια ξυλιά στον πισινό". Κανείς πια δεν μας λέει ποια προσευχή πρέπει να λένε. Στο σκοτάδι μας έχουν αφημένους. Λες και τώρα, τέτοια ώρα, αυτό μας μάρανε και όλα τα 'χε η Μαριορή...η παίδων ανάπλασις τής έλειπε!

Και τελικά ...πάλι κράζω: Κανείς δεν λέει τίποτα;

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Τι λέει ο στόμας σας!

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα
κι εγω αυτο σκεφτηκα
και που τον κονομισες!

Ανώνυμος είπε...

Τι θα πει "με άθλημα στο Μωάμεθ";

Τα υπόλοιπα με κάλυψαν όσον αφορά τα μπιτ και το wireless.

Ανώνυμος είπε...

Τα παιξε ο κοσμάκης. Ιδού τι μας έκανε η Τρόικα.

Ανώνυμος είπε...

τα παιξε ο κοσμάκης άρα εσύ είσαι ο κόσμος εσύ πως τα παίζεις? τα κέρματα εννοώ γιατί ο κοςμάκης παίζει με χοντρά

Ανώνυμος είπε...

κος Μάκης; ποιός είναι;

Ανώνυμος είπε...

και που τον κονόμισες.Στα γαριδάκια Μπόζο.Τα θυμάσθε; Πάντα οι κομπάρσοι είναι κρυμμένοι.Μπόζο,ο κλόουν με τη χρυσή καρδιά...Περνούσε τα μηνύματα στα μικρά παιδιά αλλά και πάρα πέρα...Και φυσικά ο ηθοποιός που υποδυόταν τον κλόουν και σε ταινίες τηλεόρασης ακόμα, ήταν κομπάρσος,αφανής ήρωας.

cloudsinthemirror είπε...

Μάκης Δεστούνης - και στο "Η γειτονιά μας"

Αναγνώστες