13 Απριλίου, 2010

Ελλάς

Ελλάς, πως να σου το πω...είδα την Αφροδίτη σου σήμερα να κάνει παζάρια για ένα dildo σ' ένα sex shop στη Φιλελλήνων. Νύμφες τής δείχναν τα εμπορεύματα κι εκείνη ρωτούσε για την υφή  και αντοχή τους. Η χωρίς χέρια  θεά σου κουνούσε μόνο το κεφάλι σαν ερπετό από πέτρα που συστρέφεται για να μυρίσει από τις άστεγες μασχάλες της το arome de Paris - ξεχασμένο Λούβρο.

Ελλάς, με αποκαρδίωσε η θέα του Οδυσσέα να προσποιείται τον τρελό, όχι όμως από φόβο γιά τον πόλεμο. Οι ηλίθιοι  λενε παντού "the war is over". Πονηρός Οδυσσέας που ξέρει πως δεν έχει σημασία αν γίνονται πόλεμοι. Το βολικότερο είναι να μπορείς να διαλέγεις εσύ ο ίδιος το δικό σου πόλεμο, αυτόν που θα σου δώσει λίγο χρήμα παραπάνω κάθε μήνα.

Ελλάς, δεν μπόρεσα να βάλω το χέρι στην τσέπη μου για να δώσω ελεημοσύνη στον αλκοολικό σου Διόνυσο που περιφερόταν τρέμοντας ανάμεσα στα φίδια-γεννήματα του μυαλού του- ξερατά πάνω στα ρούχα, κατουρούσε πάνω στους τοίχους, τον σπρώχναν οι μάγκες, φορούσε παλτό το καλοκαίρι, ζητούσε τσιγαράκι. Οι ...σωστοί ξέρουν από πρόνοια "το Κράτος πρέπει να φροντίσει τις απώλειές του!...".

Ελλάς, είδα το Δία σου στο προσκύνημά του στο Άγιον Όρος, ρίχνοντας κεραυνούς θείας καταδίκης στα κεφάλια των αθώων, άνθρωποι που ανθίζουν βγάζοντας τρίχες, έτοιμοι γιά σπορά, τώρα ξυλοκοπιούνται, αργότερα κόβουν με ξυράφια το στήθος τους, νύχτες στα άσπρα δωμάτια, σε κρατούν ασφαλή γιατί εσύ ο ίδιος δεν μπορεί να ξέρεις. Ελλάς, ούτε συ δε μπορείς να ξέρεις.

Ελλάς, γίνεται όλο και πιό αισχρό να βιοπορίζομαι ανελέητα από τον Ιπποκράτη που ήρθε σε στενή επαφή με την Ayurveda ιατρική, τη φίλησε στο στόμα κι ύστερα έπεσε στον πειρασμό να αγοράζει τις καψούλες του- χάπι της ευτυχίας- "κάτι μου κόβει την ανάσα... η καρδιά μου χτυπάει έξω απ' το στήθος...θέλω να πεθάνω μα φοβάμαι". Ελλάς, δεν είναι σωστό να ζω έτσι...από το θάνατό σου.