01 Μαρτίου, 2014

Πραγματικά όπλα

Ταπείνωση
Είναι το βολικότερο σε ένταση όπλο (σε ξαπλώνει κάτω με τη μια, παραλύει τα σκέλη σου) αλλά και το λιγότερο προτιμητέο εξαιτίας τής μικρής της διάρκειας. Σχετικά σύντομα εκλογικεύεις (ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος, εεε καλά τώρα...). Η αίσθηση τού εξευτελισμού παρέρχεται. Κι αν δεν παρήρχετο θα γινόταν ανεκτή και ίσως και...κομμάτι τού εαυτού μας. Σαν τη δυσοσμία, αρκούν λίγα λεπτά για να εθιστείς και να μην νιώθεις την ενόχληση στη μύτη.

Στιγματισμός
Άλλο όπλο, ηπιότερο.  Σε αντίθεση με το όνομά του, δεν είναι μόνο στίγμα, λεκές, αλλά κάτι που σε βάφει ολόκληρον. Ήπιο, επειδή πάντα ελπίζεις ότι κανείς δε θα πάρει στα σοβαρά αυτό που, μαντεύει, προδικάζει το μέλλον σου. Πολύ καλή επιλογή γιατί, πρακτικά, δεν απαλλάσσεσαι ποτέ από αυτό. Σαν τη δυσοσμία κι αυτό...όσο κάτι πάνω σου βρωμάει, τόσο βρωμάς κι εσύ. Οι άλλοι ποτέ δεν μπορούν να το χωνέψουν: συνέχεια νιώθουν τη μπόχα σου.

Εκφοβισμός
Όπλο με δυνατότητα για (πρακτικά) απεριόριστες βολές κατά ριπάς. Συνεχές σφυροκόπημα. Υψηλή ένταση, μεγάλο βεληνεκές, διάρκεια πρακτικά άπειρη, ασταμάτητη. Δεν έχει το παροδικό και εφήμερο τής απειλής. Δεν ανανεώνεται το μοτίβο τού εκφοβισμού (όπως συμβαίνει με τις απειλές) ούτε ο κίνδυνος έρχεται από έξω. Έλεγες, θα έλεγες: " Θα τρέξω μακριά από τον κίνδυνο...". Δε γίνεται. Είναι σαν μια δυσοσμία που δε συνηθίζεται ποτέ και με τίποτα.