26 Μαΐου, 2010

Γλίτσα




Υποθέτει κανείς πως στους δρόμους, στα σπίτια, παντού τέλος πάντων, υπάρχει μια μάζα, κάτι παχύρευστο σαν γλίτσα...κάτι ομογενοποιημένο.

Στο μυαλό αρκετών δεν ρέει λογική ή συναίσθημα...ρέει αυτή η ίδια γλίτσα.

Εκεί μέσα λοιπόν, όλα έχουν την ίδια αξία και την ίδια σημειολογία.

Έτσι λοιπόν μοιάζουν όλα ίδια.

Τι διαφορά έχουν οι τίτλοι των ειδήσεων όταν τα γεγονότα πέφτουν μέσα στη γλίτσα;

Όλα ίδια είναι: 

Σκότωσαν 16χρονο και τη γλιτώνουν κι αυτό στον εγκέφαλο μερικών είναι ίδιο με το δακρυγόνο στο πρόσωπο τού Γλέζου...

Θυμάμαι καμιά φορά τούς τεράστιους τίτλους τών αθλητικών εφημερίδων που διάβαζα νεαρός:
ΠΈΤΑΞΑΝ ΚΟΡΝΈ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ!

Έτσι λοιπόν:
Σκότωσαν τον 16χρονο, μάς κόβουν μερικά ευρό, ρίχνουν δακρυγόνο στο Γλέζο, πετούν κορνέ στο Γεωργιάδη...

Αυτά τα νέα μας. 


Ενώ υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία ανθρώπων με καταπατημένα δικαιώματα, οι καταπατητές των δικαιωμάτων είναι πάντα πανομοιότυποι μεταξύ τους.


Ειδήσεις - από zougla.gr


Zougla.gr


Προς αποφυλάκιση οι Κορκονέας - Σαραλιώτης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010, 09:31
Σοβαρό φαντάζει πλέον το ενδεχόμενο αποφυλάκισης των δύο ειδικών φρουρών, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, καθώς σε δέκα ημέρες, στις 6 Ιουνίου δηλαδή, λήγει το 18μηνο ανώτατο όριο προσωρινής κράτησής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επομένων ημερών αναμένεται να εκδοθεί το σχετικό Βούλευμα από το Εφετείο της Λαμίας για την αποφυλάκιση των δύο κρατουμένων. 

Όπως όλα δείχνουν, δεν θα έχει ολοκληρωθεί η δίκη στην Άμφισσα μέχρι τότε, κάτι που σημαίνει ότι οι Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Προκειμένου να «περιοριστούν» οι συνέπειες μίας τέτοιας εξέλιξης αλλά και για λόγους ασφαλείας, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας θα αντικαταστήσει την προφυλάκιση των δύο κατηγορουμένων με την επιβολή περιοριστικών όρων, πριν από την επίμαχη ημερομηνία.

Δεν αποκλείεται, δηλαδή, οι Κορκονέας και Σαραλιώτης να αφεθούν ελεύθεροι, αλλά να τους επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της παραμονής εντός των ορίων της Άμφισσας, όπου διεξάγεται η δίκη, ή της Ιτέας.

Την Τρίτη ήταν μία ακόμη συναισθηματικά φορτισμένη ημέρα στο δικαστήριο της Άμφισσας, καθώς προβλήθηκε το video που είχε τραβήξει κάτοικος των Εξαρχείων από το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, όπου ακούγονται οι πυροβολισμοί.

Παρόντες κατά την προβολή των επίμαχων σκηνών ήταν και οι γονείς του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Διαβάστε επίσης:

Διέψευσε την υπεράσπιση Κορκονέα ο γυμνασιάρχης, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010, 07:59.

Εμείς

Εμείς οι μεγαλύτεροι κάναμε τον κόσμο όσο χειρότερο μπορούσαμε. Για τη συνέχιση του έργου μας πρέπει να εμπιστευθούμε τους νεότερους. Εξ άλλου θα τους διδάξουμε τόσα πολλά...

Hier encore