28 Μαΐου, 2010

Από zougla.gr - Ζωή τής πλάκας


Αποφυλακίζεται ο Κορκονέας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010, 17:06
Τον περιοριστικό όρο της παραμονής στην πόλη της Άμφισσας, τη διαμονή σε δηλωθείσα διεύθυνση στην πόλη και την εμφάνιση πρωί – βράδυ στο Α.Τ. της περιοχής, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας στους δυο ειδικούς φρουρούς, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Ευάγγελο Σαραλιώτη, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια.

Οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι την Κυριακή 6 Ιουνίου λόγω παρέλευσης του 18μηνου της προφυλάκισης.

Κορκονέας και Σαραλιώτης εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση του δικαστηρίου, αφού είχαν ζητήσει να μην τους επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010, 17:20


Κύριοι, ας ασχοληθούμε με τις συντάξεις μας κι ας αφήσουμε τις ζωές να χάνονται για πλάκα...Έτσι κι αλλιώς, στην Ελλάδα, ζωή τής πλάκας ζούμε.

Μ.Ο.Δ....Δηλαδή συμμετείχαν και ένορκοι στη σύνθεση; 
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είναι Ποινικό Δικαστήριο, το οποίο εκδικάζει κακουργήματα σε πρώτο βαθμό. Συγκροτείται από τρεις τακτικούς δικαστές (έναν Πρόεδρο Πρωτοδικών ως πρόεδρο και δύο Πρωτοδίκες) και τέσσερις ενόρκους (λαϊκούς δικαστές). Κατά το Σύνταγμα είναι το κατ’ εξοχήν αρμόδιο δικαστήριο να δικάζει κακουργήματα.