18 Φεβρουαρίου, 2021

Σχεδιασμός επί σοβαρών θεμάτων

 

Στην ηλικία μου, αυτήν του ώριμου άνδρα δηλαδή που θα αλλάξει η ζωή του, θα πρέπει κανείς να σκεφτεί όλες τις απαραίτητες συνιστώσες τής επερχόμενης περιόδου τής ζωής του. Να έχει προετοιμάσει το έδαφος και να μην αφήσει τίποτε στην τύχη και καμία εκκρεμότητα.

Απαραίτητο είναι πρώτα από όλα να εξασφαλίσει σε επάρκεια τα 3 Σ, δηλαδή Σωφροσύνη, Συναίσθημα, Σύνταξη. Τα δύο πρώτα θέλουν πολλή προσπάθεια και βοήθεια από τις συγκυρίες. Το τρίτο είναι το πιο εύκολο και δεν χρειάζεται να με απασχολεί.

Επίσης θα πρέπει η εμφάνιση, σωματικά αλλά και κοινωνικά να εκπέμπουν κύρος και αυτάρκεια. Όχι πλέον ευκαιριακές συναναστροφές. Λίγες συναναστροφές με σημαντικούς φίλους...χμ ή μήπως δεν χρειάζεται τόση εκλεκτικότητα; Πάντως υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, και έγκαιρα μάλιστα.

Δημοκρατία ή Σοσιαλισμός; Κοσμοπολίτικες διακοπές ή απόμακρα νησάκια; Ποιό είναι φρονιμότερο: να ψηφίζεις ή να μην ψηφίζεις; Ένα μεγάλο διαμέρισμα που δείχνει ότι είσαι "κάποιος" ή ένα μικρό ρετιρέ;

Μικρό ή μεγάλο; Ποιός με εκπροσωπεί καλύτερα; Η Δεξιά ή η Αριστερά; Ποιός νοιάζεται για μένα; Ποιός είναι πιο Έλληνας, ο Τσιτσιπάς ή ο Αντετοκούμπο;