21 Ιουνίου, 2012

Με το μετρό (ρατσισμός)

Θεέ μου... τι μπανάλ!

Υπηρεσιακοί που παραδίδουν τη σκυτάλη στους "μακράς ψπνοής". Πλήξη...πλήξη. Πρωτόκολλο = Τύπος = Μονοτονία = Στερεοτυπία.

Οι Αυτιστικοί εκρήγνυνται, εξοργίζονται με κάθε αλλαγή στο πρόγραμμά τους. Είμαι αυτιστικός αλλά αυτό το Πρωτόκολλο έχει κάτι το βλάχικο.

Από την άλλη, να το κυριαρχο συλλογικό συναίσθημα που έκανε το χρέος του: απέρριψε το ρατσισμό, αποθέωσε τα ίδια δικαιώματα, αρνείται να δεχτεί ότι , ευτυχώς, υπάρχουν και διαφορές και ποικιλία και διακρίσεις.

Και αντρικό υπάρχει και θηλυκό υπάρχει και ερμαφρόδιτο υπάρχει. Όταν θέλω να δω ποδόσφαιρο, προτιμώ το αντρικό, όταν θα κάνω μετακόμιση θα καλέσω άντρες. Όταν θέλω να ακούσω τζαζ θα πάω σε μαύρους, όταν θέλω καν-καν θα πάω σε γυναίκες.

Όχι, λένε...δεν έχει τέτοια, ρατσιστή! Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα, μπορείς να είσαι οπαδός τού Μάο, τού Γα Μάω, τού Λιν Πιάο, τού Μαρκούζε, τού Παρτούζε, τού Κέυνς αλλά, γμτ, ΚΑΤΣΕ ΦΡΟΝΙΜΑ και ΚΑΝΕ Ό,ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ!!!

Να λες: ΟΛΑ είναι καλά, όλα είναι ίσα εκτός από τα δάχτυλα, ΝΑΙ ΣΤΑ ΓΚΕΗ ΠΡΆΙΝΤ...Πάρτον από πίσω, μετά από αιώνες ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ, μετά από 2000 χρόνια δέξου τους γκεη, δεν υπάρχουν διαφορές, πρέπει να είσαι ΥΠΕΡ τους, απαγορεύεται να τους κράζεις, ΕΓΩ ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΚΕΗ.

Χτες ή αντίπροχτες μια φίλη ήρθε πάλι με ένα χαρτί στο χέρι να μου δείξει ένα ποίημα που είχε γράψει. Πρέπει να ήταν η 10η φορά που έκανε αυτή την κίνηση. Ισάριθμες φορές τής έχω πει " κοίτα, εγώ δεν καταλαβαίνω από τέτοια... γυναικεία ποίηση...ξέρω γω...". Για δέκατη φορά μού είπε τη γνωστή ατάκα "ρίξε μια ματιά, πες μου πώς σου φαίνεται...το έγραψα κι αυτό μες το λεωφορείο".

Θυμήθηκα την απάντηση που είχε δώσει κάποιος σε παρόμοια περίπτωση: " Μα βρε παιδί μου...μήπως πρέπει να αρχίσεις να χρησιμοποιείς το μετρό;".


Απόλυτος Ρένος