25 Σεπτεμβρίου, 2011

Χάριν συντομίας;

Διαλέγουμε το σύντομο λόγο όχι για εξοικονόμηση χρόνου αλλά για τη σαφήνειά του.

Αχ, οι σημερινοί νέοι


"Αχ, οι σημερινοί νέοι ...!"

Τι υποκρισία που περιέχει μέσα της αυτή η κατά κανόνα αρνητικά φορτισμένη αναφώνηση...Μάθαμε τώρα: κάθε γενιά "βρίσκει" την επόμενή της εκφυλισμένη. Είναι λέει τεμπέλα η γενιά αυτή. Είναι αδρανής, παθητική, δεν ερωτεύεται, παίζει συνέχεια "ηλεκτρονικά", δεν ξέρει ιστορία, δε σέβεται τους γέρους, δεν έχει περάσει δύσκολες καταστάσεις.

Δεν πέρασε χούντα, κατοχή, εμφύλιο, τουρκοκρατία. Όλα έτοιμα τα βρήκαν, λέει, τα "κωλόπαιδα". Αυτά λένε οι "σκληραγωγημένοι" (σημερινοί) 45-55ρηδες. Και δε σταματάνε εκεί...θυμούνται και τη δική τους "σκληρή" εφηβεία. Πέτρινα, δύσκολα χρόνια: σε ποιο πάρτι να πρωτοπάνε, ποιον κώλο να πρωτοπιάσουν, ποιο κραγιόν να πρωτοβάλουν, ποιο κωλομέρι να πρωτοκουνήσουν.

Η σκέψη τους ...έφυγε νωρίς για να ταξιδέψει στην αδικία τού Ναμ, τού Αφγανιστάν, τού απόμακρου Κλειτοριδιστάν. Έφυγε και δε γύρισε. Μα τι άτυχη γενιά!!! Όλη την Υδρόγειο είχε να σκεφτεί...Κι εδώ το χάος: Μα τι έγινε εδώ όσο εμείς λείπαμε στο Αυνανιστάν και την υπόλοιπη Υδρόγειο; Γέμισε ο τόπος ναρκωτικά, "αυτιστικά κωλόπαιδα" που παίζουν με Νιντέντο (ποιος τους τα έδωσε;), "αληταρία" που αυτοκτονεί "ανεβάζοντας" το θάνατό της στο γιου-τιουμπ αφού έζησε μέσα στο διαδίκτυο (ποιος εξόρισε τα παιδιά εκεί μέσα;).

Γιατί λέω τα ίδια και τα ίδια για τον Αλέξανδρό ΜΑΣ; Γιατί έχω κοτσάρει (όπως ρώτησε κάποιος) αυτόν τον "δυστυχή", εκεί πάνω / δεξιά στη σελίδα αυτή;

Απάντηση: επειδή η όλη ιστορία του μού άνοιξε τα μάτια, κατάλαβα πού ζω. Φάνηκε με κάθε λεπτομέρεια ποια είναι / ήταν η στάση τού μεγαλύτερου μέρους τής γενιάς αυτής (της γενιάς μου) που σιγά σιγά αποχωρεί από το προσκήνιο (επιτέλους!).

Αρκούν
Παράνομοι μετανάστες; Μού είναι αρκετοί ένα εκατομμύριο από αυτούς για να μη νιώθω ξενόφοβος.