15 Νοεμβρίου, 2011

Μελό, κλισέ, ερωτικό.




Το μελό, λένε, είναι κλισέ σχεδόν πάντα. Το κλισέ, όμως, δεν είναι πάντα μελό. Το μελό είναι πολλές φορές ερωτικό αλλά πάλι ό,τι είναι ερωτικό δεν είναι κατ' ανάγκη μελό (θα μπορούσε π.χ. να είναι αισθησιακό). Το μελό συνήθως σε συγκινεί ενώ το κλισέ, συνήθως, όχι. Μεγάλη δόση από μελό καταντά κλισέ ενώ μεγάλη ποσότητα από κλισέ καταντά ανυπόφορο το μελό.


Έτσι, μια χρήσιμη συμβουλή είναι: Μην αγαπάς πάρα πολύ εκτός κι αν προτίθεσαι να το κάνεις για πάντα. 


ΥΓ
Όσον αφορά την ταινία τής φωτογραφίας: Ο ρόλος τού Ρεττ επρόκειτο να δοθεί στον Κλαρκ Γκέημπλ ή στον Γκάρυ Κούπερ. Ο Κούπερ ήταν τής γνώμης πως το "Gone with the wind" θα ήταν η μεγαλύτερη πατάτα τού κιν/φου και δεν επρόκειτο να συμμετάσχει σ' αυτήν. "Ας φάει τα μούτρα του ο Κλαρκ Γκέημπλ", είπε.

Ματαιοδοξία

Με την ηρωίνη είχε περάσει πάνω από τη μισή ζωή της. Της είχε προσφέρει πολλά η "πρέζα"...την είχε βγάλει από τη μοναξιά της πολλές φορές και άλλες τόσες την είχε βγάλει ασπροπρόσωπη στις συναναστροφές της. Εκεί που δεν κατάφερνε από μόνη της να ανταπεξέλθει, εκεί που χρειαζόταν περισσότερη χαλάρωση και άνεση από αυτήν που διέθετε η ίδια από φυσικού της. Είχε προλάβει τις χρυσές μέρες με το "πράμα" από την Ασία έως τη σημερινή εποχή με το σκάρτο πράμα από τα Σκόπια, την Αλβανία κ.λπ.

Όταν κατάφερε, μετά από ληστείες-πορνεία-φυλακή, να σταματήσει πια τη συνήθεια αυτή, τής είπαν όλοι πως είχε καταφέρει έναν άθλο. Την έδειχναν σαν φαινόμενο ανεπανάληπτο. Κέρδισε μια υποτροφία σε κάποια ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας όπου και διακρίθηκε. Θα μπορούσε να νιώθει όπως μια σταρ: τα μικρά της επιτεύγματα έμοιαζαν θαύματα. Βλέπεις, τα είχε πετύχει αυτά μια πρώην τοξικομανής. Μπράβο, μπράβο, τής έλεγαν όλοι. Κι εκείνη καταλάβαινε πως όλα εκείνα τα "μπράβο" τής τα λέγαν όπως θα τα λέγανε και σε μια κουτσή που κατάφερε να προχωρήσει δέκα μέτρα δίχως να πέσει.

Καταλάβαινε πως είχε γλιτώσει από έναν εφιάλτη, έναν αργό θάνατο αλλά πάλι το άθροισμα δεν ήταν αρκετό. Αυτό που εκείνη ματαίως έψαχνε ως το τέλος δεν ήταν η "αποκατάσταση", να ξαναμπεί δηλαδή σαν το τρενάκι πάνω στις ράγες μετά από μια ανατροπή. Πίστευε πως ήταν δυνατόν να γίνει όπως θα ήταν αν δεν είχε γίνει τίποτα. Δεν τής τα είχαν πει όλα. Να, όλες εκείνες οι ουλές από τα τρυπήματα, δεν επρόκειτο να φύγουν. 

Κλικ 37

Το κεφάλι σας, κύριε!