28 Φεβρουαρίου, 2010

Οι προστατευτικοί γονείς μου με έμαθαν να μη μιλάω σε "ξένους". Δεν μου εξήγησαν όμως ποτέ ποιοί είναι οι "ξένοι". Έτσι, καλού-κακού, δε μίλησα ποτέ σε κανέναν.

Ειδήσεις

Ο κ. Λευκίδης τόνισε ότι ο θάνατος του παιδιού ήταν ακαριαίος και πρόσθεσε ότι «εξαρχής η βολίδα έδειξε ότι συνέβη εξοστρακισμός σε μια σκληρή και πλατιά επιφάνεια», ενώ διευκρίνισε ότι «η πορεία της σφαίρας δεν ήταν άμεσα ευθεία, αλλά έπληξε μια τσιμεντένια μπάλα δαπέδου, αναπήδησε σ’ αυτήν και πέτυχε το θύμα».
Σύμφωνα με τον μάρτυρα που είχε κάνει τη νεκροψία στο πτώμα του μαθητή, το χέρι του φερόμενου ως δράστη βρισκόταν στο ύψος του στήθους του, ενάμισι μέτρο από το έδαφος. Ο ιατροδικαστής απέκλεισε το ενδεχόμενο ο 15χρονος να είχε λάβει μέρος σε επεισόδια και υποστήριξε ότι τα ρούχα του ήταν τακτοποιημένα, καθαρά και πέρα από το αίμα δεν είχαν τίποτα άλλο. Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο η σφαίρα να ήρθε από τον ουρανό, με καθοδική πορεία προς το θύμα.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του συνηγόρου του Επ. Κορκονέα, Αλ. Κούγια, ο κατηγορούμενος πυροβόλησε μία ή δύο φορές στον αέρα και όταν έβαλε το πιστόλι στη θήκη αυτό εκπυρσοκρότησε. «Δεν υιοθετούμε τον εξοστρακισμό στην τσιμεντένια μπάλα, ούτε σε κάποιον τοίχο», είπε ο συνήγορος και ζήτησε να προσκομιστεί η βολίδα στο δικαστήριο, αίτημα που έγινε αποδεκτό.