10 Οκτωβρίου, 2010

Χωρίς να ενοχλήσει κανέναν

Αρχίζει πάλι ο Λάκης...Επιτέλους θα έχουμε έναν άνθρωπο που τα λέει καλά. Μια φορά τη βδομάδα, νομίζω. Έπειτα τον δείχνει και σε επανάληψη. Μεγάλο το κοινό του: από παλιούς αριστερούς μέχρι προοδευτικούς (αφού βλέπουν το Λάκη) χουντοδεξιούς...Ξέρει πώς θα τα πει ο Λάκης. Θα ασκήσει σκληρή κριτική, θα στηλιτεύσει συμπεριφορές, θα βρίσει. Θα μας επισημάνει τα στραβά και θα κάνει τις προτάσεις του χωρίς να ενοχλήσει κανέναν.

Θα μας ενημερώσει ο Λάκης για όλα: Δ.Ν.Τ., κακόμοιρες γριές και γέροι που επιβιώνουν με μια σύνταξη τής πείνας, τη στιγμή που άλλοι σπαταλούν εκατομμύρια όπως λ.χ. οι βουλευτές (χωρίς να μιλήσει για τα δικά του "μεροκάματα") χωρίς να ενοχλήσει κανέναν.

Θα μάς χαρίσει γενναιόδωρα το χιούμορ του, διανθισμένο με βωμολοχίες αλλά πάντα χωρίς ίχνος ρατσισμού, με σπόντες εναντίον τών πολιτικών, τών γραφειοκρατών, θα νοσταλγήσει τούς παλιούς καιρούς τών πολιτικών/κοινωνικών αγώνων (σε ποιούς πολιτικούς αγώνες πήρε μέρος;) χωρίς να ενοχλήσει κανέναν. 

Μετά θα μας πει για τις ανισότητες, την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα. Θα μας πει για τον Αλογοσκούφη που στέλνει το παιδί του στο ιδιωτικό σχολείο, θα πει για παιδιά τού λαουτζίκου (προσοχή στην έκφραση "λαουτζίκος") που δε βρίσκουν να δουλέψουν, που είναι αναγκασμένα να πάνε στρατό ενώ οι άλλοι τη σκαπουλάρουν (σαν κι αυτόν) χωρίς να ενοχλήσει κανέναν.

Στο τέλος θα τραγουδήσει ο πολυτάλαντος μερικά τραγούδια που έχουν χαρακτηριστεί προοδευτικά και θα φέρει κάποιον λαμπρό καλεσμένο στον οποίο θα υποκλιθεί, θα εκδηλώσει το δέος που νιώθει και θα αποδοκιμάσει το σταρ σύστεμ και τα θύματά του, τους ελαφρόμυαλους νέους, χωρίς να ενοχλήσει κανέναν.

Φανερό είναι πως απεχθάνομαι και αυτόν και τούς ομοίους του που κομίζουν τέτοιου είδους γέλιο από την οθόνη και εύλογα θα μου πει κανείς: "Ε, μην τον βλέπεις αν δε σου αρέσει...". Έλα όμως που, την επομένη της εκπομπής του, στη δουλειά, στην τηλεόραση, θα ακούω συνέχεια "Είδες χτες τι είπε ο Λαζόπουλος;". Δεν γίνεται αυτός ο τύπος -μια και τα καταφέρνει να μην ενοχλεί κανέναν- να μην ενοχλεί ούτε εμένα;

Ti ricordo ancora