10 Ιουλίου, 2012

Το πρώτο ΓΜΣ



Το πρώτο ΓΜΣ* το χρειάζεται ο λαός...ύστερα, καθένας με τη σειρά του, οι υπόλοιποι. Αυτό το τέρας υποκρισίας που κατακρίνει τα ρουσφέτια (ξεχνώντας τη δική του ρουσφετολογική τακτοποίηση) υπερβαίνει και τον εγωισμό του όταν ομολογεί πως "εμείς φταίμε που τους ψηφίσαμε". Τι μεγαλειώδης παραδοχή!

Τόσο απλή παραδοχή όπως μια παραδοχή τού τύπου "εγώ φταίω, μωρή, που σε παντρεύτηκα και σε έκανα κυρία!" ή τού τύπου "μού έταξες πλούτη και καλοπέραση και τώρα με βγάζεις στο κουρμπέτι...". Οι Χρυσαυγίτες, λέει, κλέβουν την ψήφο εκμεταλλευόμενοι τα φοβικά κομμάτια τής κοινωνίας. Από αυτή την άποψη είναι πιο ηθικός ο Χρυσαυγίτης αφού "χτυπά" (και χτυπά) ένα πρόβλημα πολλών ΟΜΑΔΩΝ πολιτών κι όχι μεμονωμένα προβλήματα (μια μετάθεση, ένας διορισμός, ίσως αργότερα μια συμμετοχή σε τάλεντ-σόου).

Επίσης, τραγική και ανήθικη είναι κάθε προσπάθεια να καταχωρηθεί οποιαδήποτε αυτοκτονία σαν πράξη απελπισίας! Ποιος δρόμος φτάνει στην απελπισία και την παραίτηση, χωρίς να περάσει πρώτα από την οργή; Θυμάμαι την Τιεν Αν Μεν. Από πότε ο πεινασμένος, αντί να περάσει στην αντίδραση, περνάει στην αυτοκτονία;;; Αυτό πιθανόν δείχνει μια κοινωνία που έχει χάσει τη μαχητικότητά της. Αν, υποθετικά, στενάζαμε κάτω από την Τούρκικη κατοχή, τότε τι θα κάναμε; Θα αυτοκτονούσαμε δεκάκις έκαστος, υποθέτω.

Δυστυχώς, αυτό που φαίνεται είναι πως ο λαός παλιμπαιδίζει, φέρεται σαν ανήλικος. Η κοινωνία (αν υπάρχει κοινωνία κι όχι απλώς κοινωνική δικτύωση**) είναι σε σύγχυση, πολύ σύντομα ίσως σε λήθαργο και μετά σε κώμα. Υπνωτίζεται και χάνεται σε όλο και πιο βαθιά νάρκωση ψελλίζοντας λόγια και φράσεις που σε κάνουν να χαλαρώσεις όλο και πιο πολύ... "Αυτοί οι κερατάδες φταίνε..." - "Εμείς οι μαλκάκες φταίμε..." - "Αυτοί οι κερατάδες..." - "Εμείς οι μακλκαάκες..."



*ΓΜΣ: ειδική θεραπεία που αφυπνίζει το Νευρικό σύστημα, αρχίζοντας από τα κατώτερα μέρη τού Νωτιαίου Μυελού.
**Κοινωνικός ιστός...έτσι τον έλεγαν. Αντικαταστάθηκε από την Κοινωνική δικτύωση η οποία θα αντικατασταθεί κι αυτή έως ότου παραδεχτούν όλοι πως δεν υπάρχει "κοινωνία".