30 Απριλίου, 2012

Αρμένικη επίσκεψη



-Έλα...σε ξυπνάω πάλι;

-Όχι, δεν πειράζει...αρκετά κοιμήθηκα. Δεν θυμόμουν αν είχα πάρει τα χάπια μου και μάλλον πήρα τετραπλάσια δόση. Πρέπει να φτιάχνω φακελάκια με τα πρωινά, τα μεσημεριανά και τα βραδινά.

-Α, εντάξει. Σε πήρα να δω τι δυναμική βλέπεις να διαμορφώνεται. Τι αίσθηση έχεις;

-Μου έρχεται εμετός. Κάποιο από τα χάπια με ανακατεύει. Πήρα μεγάλη δόση, σου λέω...

-Καλά, αυτή την ιστορία με τις δόσεις πώς τη βλέπεις πάλι; Κάθε τρεις και λίγο η δόση, σου λέει! Η 6η, η 7η κ.λπ.

-Αφού τα χρειάζομαι τα φάρμακα. Πρέπει να κόψω το αλκοόλ, επιτέλους. Χρειάζομαι τα φάρμακα, τι πρόβλημα έχεις εσύ με τα φάρμακα; Δεν είπα για φυτοφάρμακα. Μήπως είσαι αυτός ο ξεδοντιάρης τών οικολόγων και παράκουσες;

-Γουέλλ... είμαι και οικολόγος αλλά πάνω από όλα είμαι Αντιμνημονιακός!

-Ωχ...έχεις κι εσύ προβλήματα μνήμης; Μα το Θεό, μερικές φορές δεν θυμάμαι τίποτα εγώ...κοιτάζω το λίβινγκ-ρουμ μου και δεν το αναγνωρίζω. Έχω την αίσθηση πως κάπου έχω πάει επίσκεψη κι έχω αργήσει να φύγω.

-Πάντα ζούσες περιθωριακά... η επανάσταση όμως, δεν είναι οι βόμβες που έλεγες εσύ ούτε οι σκοτωμοί!

-Τώρα που τ'αναφέραμε! Είχα ξεχάσει πως στο κρεβάτι μου έχω κοιμισμένη μια υγειονομική βόμβα που κάλεσα ...το κάτι άλλο, λέει!

-Έχεις κολλήσει στη βία...δεν αλλάζει με τη βία ο κόσμος. Το έχει δείξει η Ιστορία πολλές φορές αλλά εσύ -παρ' όλο που είσαι διαβασμένος- έχεις κολλήσει...έχεις κολλήσει!

-Δεν έκανα ακόμα τίποτα με τη γυναίκα, από όσο θυμάμαι...πότε να κολλήσω;!

-Εννοώ ότι παραμένεις δέσμιος τών κομμάτων που προβάλλονται σαν φλου "επαναστατικά", σαν φλου "προοδευτικά", σαν γενικά ακτιβιστικά και, φυσικά, πάντα αριστερά. Αρκεί να μην είναι συγκροτημένα και ιεραρχημένα, όπως το ΚΚΕ. "Αυτό είναι σοβιετικό" έλεγες πάντα.

-Υγειονομική βόμβα από τη Ρωσία είναι αυτοί. Προωθούνε το σεξ και το paint ball, όπως καταλαβαίνω όταν τις βλέπω γυμνές στα χιόνια. Μα γιατί να χωριζόμαστε σε αντιευρωπαϊκούς, αντιδραχμικούς, αντιξέρωγώ; Γιατί δε μαζεύονται οι πιο ικανοί από τους νέους... ο Νερουλάνος, ο Φατζηδάκης ...καθαρά πρόσωπα, κάτι νέοι και νέες. Έχει κάτι νέες με φανταστικά οράματα...

- Μην μπλέκεις σε πολιτικούς χειρισμούς...όχι, η Γκερέκου δε θα μπορούσε να συνομιλήσει επί ίσοις όροις με το Στρως Κάαν, όπως υποστήριζες. Πρέπει να είσαι ρεαλιστής...δεν μπορούμε συνέχεια να είμαστε κάτω από την επήρεια αυτού του σεξιστικού υπερκαταναλωτισμού! Είναι απαραίτητο, αν θέλεις να έχεις τα στοιχειώδη: να ένα σπίτι να στεγαστείς, τουλάχιστον!

-Α, δε σκάω. Εντός τών ημερών μετακομίζω, έτσι κι αλλιώς... Άκουσα πως πράγματι στα κοντέινερ η ζωή κυλάει ήσυχα με καθημερινό κέτερινγκ, συχνές επισκέψεις συνεργείου καθαρισμού και λοιπά. Δεν με ενοχλεί τίποτα...Ξένοι εδώ, ξένοι εκεί...σιγά σιγά θα μάθω και καμιά γλώσσα να συνεννοούμαι.

-Και θα ζεις έτσι; Σε ένα κοντέινερ;

-Ε και; Δε σου είπα ότι και στο σπίτι μου καμιά φορά ξεχνάω πού βρίσκομαι... μου φαίνεται πως έχω πάει κάπου επίσκεψη και άργησα να φύγω...Πώς λέμε "αρμένικη επίσκεψη"; Ε, κάτι τέτοιο μόνο που ντύνομαι, φεύγω κι ύστερα βλέπω το όνομά μου στο κουδούνι...