14 Σεπτεμβρίου, 2012

Σταθερές προτιμήσεις





Είμαι βέβαιος πως δεν έκατσα ούτε μια φορά να εξετάσω σοβαρά τις επιλογές που μου προσφέρει η γκαρνταρόμπα μου. Συνήθως ανοίγω τη δίφυλλη ντουλάπα, κοιτάζομαι στον ενσωματωμένο καθρέφτη -για να διαλέξω κάτι που ταιριάζει στο λουκ που στοχεύω- και ύστερα φοράω πάλι τα ίδια με χτες, προχτές κι αντίπροχτες. Έχω σταθερές προτιμήσεις εγώ, δεν παρασύρομαι εύκολα από τη διάθεση τής στιγμής.

Γραβάτα, ας πούμε, δεν σκέφτηκα να φορέσω εσχάτως...Έχω μια που μού είχε αφήσει ο πατέρας μου όταν πήρα το πτυχίο κι έβαλα κουστούμι. Μια Balenciaga, λίγο ταλαιπωρημένη. Δυο  χρόνια μετά, όταν πήρα μετάθεση στη Ρόδο, ο μπαμπάς από τη στεναχώρια του "έφυγε". Έκτοτε δεν αγόρασα άλλη γραβάτα όχι από ανέχεια αλλά...να, αισθανόμουν ότι βεβηλώνω τη γραβάτα τού πατέρα.

Είμαι άνθρωπος που πιστεύει στις ιδέες εγώ, στα μηνύματα που εκπέμπω γύρω μου...στα μηνύματα που προσλαμβάνω από τους άλλους. Γι' αυτό και δεν κυκλοφορώ με BMW και τέτοια. Όχι πως δεν διαθέτω τα χρήματα αλλά να ...προτιμώ να κοιτούν εμένα κι όχι τις ζάντες τού αυτοκινήτου μου. Εεε πιά, όταν με κοιτάζει μια γυναίκα, θέλω να κοιτάζει τα χέρια μου, όχι το τιμόνι που κρατώ!

Στο σεξ εφαρμόζω τις ίδιες αρχές. Περιμένω να βρω τον άνθρωπό μου. Μα και βέβαια θα μπορούσα κι εγώ να κάνω όπως οι άλλοι. Σήμερα ακούς συνέχεια "Την πήγα στο χάι εστιατόριο, ήπιαμε σαμπάνια, μετά πήγαμε σπίτι μου και αφού σνιφάραμε λίγο καλό πράμα, κάναμε ζωώδες σεξ, με ό,τι χωράει ο νους σου...". Άλλη στρέβλωση αυτή: "ζωώδες σεξ" ...μα τα ζώα κάνουν σεξ μετά από σαμπάνια και βοηθήματα; Όχι, δα! Δεν ξεπέφτω σε τέτοιες ευκολούρες. Το πραγματικά ζωώδες σεξ το κάνουν τα σκυλάκια που τρίβονται πάνω στα μαξιλάρια. Όπως κάνω κι εγώ καμμιά φορά... όταν έχω πραγματική όρεξη για αχαλίνωτες περιπτύξεις.

Επίσης έχω (συνειδητά εννοείται) απορρίψει τα καλοκαιρινά μπάνια, αυτή την υπέρτατη έκφραση τουριστικής πορνείας με τα κοριτσόπουλα να βγάζουν τα άσπρα κωλαράκια τους έξω, με τα κακόγουστα τατουάζ. Προτιμώ την πισίνα εγώ, βέβαια ...όλο αυτό το αλάτι τής θάλασσας ξηραίνει την επιδερμίδα μου. Τα συντριβάνια τής πόλης μου συνδυάζουν τη δροσιά με την κουλτούρα. Εεεε! Οι διακοπές δεν αποκλείουν την πνευματική καλλιέργεια... δεν είμαστε μόνο ζώα που καταναλώνουμε καρπούζια κάτω από τον ήλιο...

Εμ! Πολίτες είμαστε. Έχω ευαισθησίες εγώ μα και λογική. Ορθολογιστής κι ευαίσθητος ...εχθρός τού χρήματος, ορκισμένος εχθρός!