27 Οκτωβρίου, 2009

Ο Τερματοφύλακας


Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

Καμιά φορά που ο δρόμος μου στον Πειραιά με πάει κάτω από εκείνο το "Ξενοδοχείον HOMIRIDION" , εκείνη η ταμπέλα τού ξενοδοχείου που δεν άλλαξε καθόλου από τα μαθητικά μου χρόνια στη Γαλλική -ακριβώς δίπλα ήταν το σχολείο- μού θυμίζει μια μεγάλη μέρα.

Κάτσε καλά : η ομάδα μου είχε βρει το σωτήρα της. Παναγιώτη Κελεσίδη τον ελέγανε. Όλα τα έπιανε, κατέβαζε τα ρολά, ούτε πλασέ περίτεχνο ούτε βολίδα εξ επαφής περνούσε. Ο άνθρωπος που περιμέναμε όλοι οι γυμνασιόπαιδες. Τέρμα οι 3αρες και οι 4αρες. Βαζελίνες , θα δείτε!
"Αφού στον Πανσερραικό και δεν έτρωγε εύκολα τα γκολ...σε μας δε θα τρώει ούτε ένα"
"Όχι παίζουμε!

Στημένοι κάτω από το αμφίβολης αίγλης HOMIRIDION, ήμασταν αποφασισμένοι να μη φύγουμε, να μείνουμε να δούμε το Godot μας. Αυτός ήταν ο σωτήρας και δε θα μας άφηνε ποτέ.
"Πού είναι ο Τάκης;" ρωτούσαμε τους ξενοδόχους με άγρια υπομονή και ρίχναμε και καμιά ματιά στούς πάνω ορόφους μέχρι που ο άνθρωπος από το μπαλκόνι μας έκανε νόημα να σταματήσουμε τη βαβούρα κι υποσχέθηκε πως θα κατέβει να μας χαιρετίσει και μάλιστα έναν- έναν. Ακόμα αναρωτιέμαι πώς τού φανήκαμε απο κει ψηλά απ' όπου μας έβλεπε σα θεός.
 -"Αφήστε τον να ξεκουραστεί ρε παιδιά"   - "Για λίγο μόνο,λίγο μόνο!"

Εν τω μεταξύ στο απέναντι πεζοδρόμιο, για τον ίδιο σκοπό, είχαν μαζευτεί άλλοι τόσοι από άλλα σχολεία που είχαν αρχίσει το γνωστό υποτιμητικό κι επαναλαμβανόμενο "ΓΑΛ-ΛΙ-ΚΗ : Α-ΔΕ-ΡΦΕΣ" που εκτόξευαν εναντίον μας στούς διασχολικούς αγώνες.

Ξαφνικά οι ιαχές σταμάτησαν. Στην έξοδο τού HOMIRIDION είχε εμφανιστεί ΑΥΤΟΣ χαιρετώντας δειλά εμάς τα παιδαρέλια που είχαμε μείνει άναυδοι.Μας χαιρέτισε όλους έναν-έναν μέχρι που σκορπίσαμε και πήραμε το δρόμο για τα σπίτια μας.Από τότε τον βλέπαμε μόνο από μακριά, από τις εξέδρες.

Δε θυμάμαι πόσα γκολ είχαμε φάει με τον Κελεσίδη...Ότι έτρωγε ακόμα αρκετά γκολ η ομάδα μας είναι αλήθεια. Τού τα συγχωρούσαμε όμως όλα και κάθε Κυριακή που τα μεγάφωνα τού Καραισκάκη άρχιζαν να ανακοινώνουν τη σύνθεση τού Ο.Σ.Φ.Π., η καρδιά μας σφιγγόταν μέχρι που ανακουφισμένοι ακούγαμε από τα μεγάφωνα :
"Αι συνθέσεις των ομάδων...Μαγνητόφωνα  SANYO  και... Ολυμπιακός:
Νο 1:  Παναγιώτης Κελεσίδης!..."

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τους λέω να παίξουμε μπάλα..αλλά αυτοί μόνο φαγητό..Χαζά σχόλια..Ε είπαμε προγύμναση,ζέσταμα..Τώρα οι θέσεις...Άκρη, μέση,επίθεση,υπάρχουν και οι εφεδρείες..Φωνάζει ο κόσμος..Ο καλύτερος παίχτης.Έπαιξε έγραψε ιστορία..Μετεγραφή λοιπόν..Σε άλλη ομάδα ένεκα πολλών χρημάτων...Η καημένη η κυρούλα και κυρά μου θα μου φέρει φωτογραφίες αγαπητών γειτόνων;Κατάθλιψη;Καθόλου.Εδώ δε χρειάζεται φαντασία.Κάποτε δεν ενδιαφέρθηκαν για μένα.Οι ανώτεροι βλέπεις..Όμως έχω δύναμη..Τώρα λοιπόν τι θα θεωρηθώ;Αρχηγός,σκηνοθέτης,ηθοποιός,θύτης,θύμα,υποταχτικός
που χρειάζεται υποτακτικούς;Τι απ'όλα;

Αναγνώστες