04 Ιουνίου, 2016

Σήκω από τον καναπέ

Ναι, να σηκωθείς από τον καναπέ σου, εάν λ.χ. σού κατάσχουν το σπίτι με όλα τα έπιπλα. Να σηκωθείς, αν υποπτευθείς ότι πάει να σπάσει ο καναπές. Να σηκωθείς αν αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι έχει "πιάσει" κορέους τού ξύλου. Εξυπακούεται πως εάν χρειάζεται να πας στο μπάνιο, θα σηκωθείς από τον καναπέ σου, θες δε θες. Εξ άλλου, όταν ακούς αυτήν την παρότρυνση από τον δέκτη τής τηλεόρασης, συνήθως αυτό θέλουν να σου υπενθυμίσουν. Γενικά, το "σήκω από τον καναπέ σου", αναφέρεται σε χιλιάδες τέτοιες περιστάσεις (μη εξαιρουμένης και κάποιας ευκαιρίας στις τηλεπωλήσεις). Γι' αυτό και έχει γίνει τόσο διαδεδομένη η προτροπή: σήκω από τον καναπέ (να πας να μαζέψεις κανένα σκουπίδι).
Θυμίζει βέβαια και ΚΨΜ που κλείνει, θυμίζει "εγέρθητι", θυμίζει πολλά. Τόσα πολλά που όλοι μας θα σκεφτούμε πως κάπου μάς αφορά, πως απευθύνεται σε μας. Η αλήθεια είναι πως απευθύνεται (απευθυνόταν) ίσως σε ανθρώπους με δυνατότητες.
Δεν "έπιασε", όμως.
Προσεχώς, προβλέπεται ανάλογη καμπάνια, όπως "σβήσε το αιρκοντίσιον σου".
Αν και έχουν ήδη προηγηθεί άλλοι, ομολογουμένως πιο πετυχημένα, με παροτρύνσεις πιο ακαταμάχητες: "ΞΥΠΝΑ!"

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαν την ταινία ,ξύπα Βασίλη...Οι αγωνιστές,οι εναντίον στο Κεφάλαιο,με το που έγιναν ας πούμε κεφάλαιο,να και η συνεργασία με τη φαρλάκαινα και με τον ποιητή φανφάρα....Και ο καημένος ο Βασίλης λάλησε... Αλλά ως κεφάλαιο αξίζει να σηκωθεί κανείς απ'τον καναπέ για μια βόλτα προς ΞΙΤΑΝΓΚ(Ν.ΚΙΝΑ)Τόπος μόνο για να στοχάζεσαι και να ρεμβάζεις.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά, όλες οι προτροπές ,θυμίζουν μικροπραμάτειες <> Αναρωτιέται κανείς:Γιατί με παροτρύνετε; Να σώσω οτιδήποτε...αν σώζεται;Προτροπές-θαύματα που ψευτίζουν την αλήθεια της βαρύθυμης,μονότονης,απάνθρωπης,υβριδικής ζωής μας

Ανώνυμος είπε...

Μα τι πληκτρολόγιο διαθέτετε; όλο &tqq διαβάζω...

Αναγνώστες