14 Ιουλίου, 2011

Πωλείσαι
Τραγούδια, τραγούδια, τραγούδια.Τα τραγούδια είναι πάντα εκτός χρόνου εφ' όσον όταν τα ακούς, έχει ήδη περάσει ίσως και πάνω από ένας χρόνος από τη στιγμή που γράφτηκαν. Χα χα...η στιγμή τής πώλησης πρέπει να είναι η σωστή. Ας το πάρουμε από την αρχή: Άσε τα τραγούδια και κατάλαβε πως ΠΩ-ΛΕΙ-ΣΑΙ.

Πρώτο: Πάρτο χαμπάρι...όλα πουλιούνται, όλοι πουλιούνται. Καλύτερο πάντως είναι να πουληθείς σε βιτρίνα καλού καταστήματος παρά σε παλιατζίδικο ή σε πανέρι. Βρες τη σωστή στιγμή λοιπόν και πουλήσου. Η χρυσή εποχή για να πουληθείς είναι η εποχή που κανείς δε φαντάζεται πως πωλείσαι.

Δεύτερο: Καθόρισε, όσο ακριβέστερα (όχι ακριβότερα) μπορείς, την τιμή σου. Ξέρεις...βάλε κάτω τι αξίζεις, τι μπορείς να προσφέρεις, σε ποιούς και πόσους μπορείς να προσφέρεις, για πόσο μπορείς να προσφέρεις και κατά πόσον θα πετύχεις να παίρνεις αυτά που θέλεις, την ώρα που θέλεις και χωρίς δικαίωμα να ζητήσεις παραπάνω ή να σου δώσουν παρακάτω.

Τρίτο: Όταν θα έχεις αποφασίσει την τιμή σου, τότε διάδωσε παντού ότι πωλείσαι. Μα παντού όμως...και -πού 'σαι;- διάδωσε ότι πωλείσαι σε πολύ καλή τιμή. Πολύ καλή, όχι χαμηλή...Πολύ καλή. Γι' αυτά τα λεφτά είσαι ό,τι καλύτερο μπορεί κανείς να βρει. Η τιμή είναι πολύ καλή απλά και μόνο επειδή θες να τελειώνεις.

Τέταρτο: Διακριτικά, με ψιλά γράμματα, βάλτο στην αγγελία σου ή διάδωσέ το χαμηλόφωνα: "Η τιμή είναι συζητήσιμη". Θημίσου όμως πως, μετά τη συζήτηση, η τιμή σου θα έχει παρά τις όποιες διαπραγματεύσεις παραμείνει η ίδια: Πολύ καλή...όχι χαμηλή. Απλά πολύ καλή.3 σχόλια:

jokand είπε...

Θα σε πάρω για manager!

Velvet είπε...

Ολοι εχουμε την τιμη μας
Τραγουδιστές και ακροατες
Και η τιμη μας καθοριζεται
αποκλειστικα
την ιδια στιγμη της συναλλαγής
Δεν μας σωζει κανένας αναρτημένος τιμοκατάλογος
-

jokand είπε...

"Ενδεικτική ή προτεινόμενη τιμή";
Δεν παίζει ε;

Αναγνώστες