05 Δεκεμβρίου, 2019

Ένα συμβάν

Δεν ήταν δυνατόν να φανταστεί εάν αυτή του η ανακάλυψη, σε ηλικία μάλιστα εβδομήντα ετών, θα μπορούσε να αλλάξει σε κάτι το υπόλοιπο της ζωής του. Ήταν κάτι που ανακάλυπταν και άλλοι άνθρωποι γύρω του, αν και σε μικρότερη ηλικία από εκείνον. Η ζωή τών πιο πολλών δεν άλλαζε σε τίποτα.

Στην περίπτωσή του, όμως, ήταν σίγουρος πως επρόκειτο να αλλάξουν τα πράγματα. Αυτό το κάτι που είχε ανακαλύψει ήταν πολύ γυαλιστερό και λείο, με τόσα χρώματα πάνω του, συμπαγές μα και αφράτο, τόσο που γλιστρούσε σαν σαλιγκάρι τεράστιο πάνω στο στήθος και στην ράχη του ανθρώπου αυτού, ο οποίος προς την δύση τού ενεργού του βίου βρήκε εμπρός του αυτό το πρωτόγνωρο συμβάν.

Και πώς θα μπορούσε αυτό το κάτι να είναι ένα συμβάν στον χρόνο, χωρίς σημασία και συνέπειες; Η μυρωδιά τού δάσους τις βραδυνές ώρες, τα βουνά τον χειμώνα, η ρητίνη των δένδρων που κολλά στα δάχτυλα και τις παλάμες σου...Τι περίπατο έκαναν όλα αυτά, από τα ρουθούνια μέχρι τους ώμους του!

Αραιός χρόνος, ρυθμικός, χαϊδεμένος από τεράστιες καμπάνες που δονούν το φως, περιστρέφεται σαν καλειδοσκόπιο μέσα σε μια βροχή χλιαρή και ήρεμη. Ψίθυροι από τις γωνίες των δρόμων, στις γειτονιές του κόσμου, γλυκόλογα και ευχές.1 σχόλιο:

xristina alexandri είπε...

Μήπως τελικά ο 7Οάρης ήταν σίγουρος πως επρόκειτο να αλλάξουν τα πράγματα, διότι οραματιζόταν δημιουργικά; Καθορίζεις τον στόχο σου και ζεις αληθινά την επίτευξη του στόχου σου επιστρατεύοντας όλη τη φαντασία σου,την σκέψη σου και βλέπεις ξανά και ξανά αυτές τις νοερές εικόνες μέσα σου να ισχύουν στην αντικειμενική πραγματικότητα. Ίσως αυτή η κατάσταση, φέρει κοντά και νέους ανθρώπους και νέες εμπειρίες τέτοιου επιπέδου και αρχίζουν να βλέπουν τις αλλαγές στη ζωή τους.