11 Σεπτεμβρίου, 2011

Οκτάωρο (Σ)

                                                                      Ο Φράκκο

Με τον καιρό τα πράγματα στην Υπηρεσία έγιναν πιο αυστηρά για τον υπάλληλο Φράκκο κι έτσι, τηρώντας το οκτάωρο, δεν έφτανε σπίτι του ποτέ πρινΗ δουλειά του ήταν αυτή: Ωράριο οκτάωρο (4μ.μ.-12). Αντικείμενο: η παρακολούθηση τηλεφωνικών γραμμών μοναχικών ανθρώπων με έντονη τηλεφ. δραστηριότητα. Προϊόν τής δουλειάς: η συλλογή πληροφοριών γύρω από τις συνδιαλέξεις τους και η υποβολή αναφοράς στο ανώτερο κλιμάκιο που έτσι συνέλεγε απαραίτητες πληροφορίες γύρω από τα μοναχικά άτομα - τι τους αρέσει, τι τους εκνευρίζει, πώς αντιδρούν.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα συνήθως ήταν ήδη σπίτι. Συνέτασσε την αναφορά του όσον αφορά κάτι αξιόλογο που πιθανόν είχε ειπωθεί σε κάποιο τηλεφώνημα κάποιου μοναχικού π.χ.
[Στη γραμμή 1, συνομιλία ώρα 7.15-7.28 ειπώθηκε τρεις φορές "Χτες δεν φάνηκες ενώ είχες πει πως θα ερχόσουν, έτσι δεν είναι;". Ύποπτη η επανάληψη τρις καθώς και το γέλιο του συνομιλητή].

Υποτίθεται πως η υπηρεσία στην οποία εργαζόταν είχε να φέρει εις πέρας το έργο τής συλλογής απόψεων γύρω από τα τηλεοπτικά προγράμματα και υπό αυτή τη μορφή νομιμοποιούνταν η ύπαρξή της. Στην πραγματικότητα όμως, κάθε εργαζόμενος -σαν τον περί ού ο λόγος- άκουγε συνομιλίες ολόκληρες έχοντας εντολή να συλλέξει πληροφορίες γύρω από τις διαθέσεις και σκέψεις τών μοναχικών ανθρώπων καθ' όσον αυτοί σπανιότατα λένε τις πραγματικές απόψεις τους στις συνηθισμένες δημοσκοπήσεις. Αισθάνονται πως είναι ριψοκίνδυνο να λες την άποψή σου στον καθένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: